Αυτοματισμοί

Έλεγχος κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας
Παρακολούθηση της χρήσης της ενέργειας : Η δύναμη της ενημέρωσης

Αναρωτιέστε ποια είναι τα οφέλη της παρακολούθησης κατανάλωσης ενέργειας και τι μπορείτε να κερδίσετε ; Διαβάστε τις παρακάτω επεξηγηματικές πληροφορίες:

Τι είναι η παρακολούθηση ενέργειας;

"Δεν μπορείτε να διαχειρισθείτε κάτι που δεν μπορείτε να μετρήσετε."

Είναι ένας απλός και ξεκάθαρος τρόπος να μάθετε πόση ενέργεια καταναλώνουν οι ηλεκτρικές σας συσκευές με τη χρήση ενός μετρητή ενέργειας. Πολλοί καταναλωτές χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές για να ενημερωθούν για τη κατανάλωση ενέργειας των συσκευών τους και για να εξοικονομήσουν χρήματα ή να μειώσουν τις εκπομπές των ρύπων τους από την ορθολογική τους χρήση. Απλά γνωρίζοντας πόσο ρεύμα καταναλώνουμε μπορούμε να κάνουμε στοχευμένες αλλαγές στη καθημερινή χρήση των συσκευών μας ώστε να μειώσουμε άμεσα το λογαριασμό του ηλεκτρικού μας. Οι μετρητές ενέργειας είναι από πιο πρακτικός τρόπος για να ενημερωθούμε για τη κατανάλωση του ρεύματος μας.

Τι είναι ο μετρητής ενέργειας ;
Οι μετρητές ενέργειας είναι φορητές ή επιτραπέζιες συσκευές χειρός, και εμφανίζουν πληροφορίες σχετικά με τη στιγμιαία κατανάλωση ρεύματος μέσω της οθόνη τους.

Οι μετρητές της Efergy έχουν ειδικά σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να μετρήσετε και να ελέγξετε τη κατανάλωση του ρεύματος σας, να ανακαλύψετε πώς οι συσκευές σας καταναλώνουν ρεύμα αλλά και έξυπνους τρόπους να μειώσετε το ηλεκτρικό σας.

Οι μετρητές της Efergy σας προσφέρουν τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε πληροφόρηση στιγμιαίας κατανάλωσης ενέργειας, κόστος αυτής ή παραγωγή εκπομπών ρύπων. Επιπλέον, υπάρχει και η επιλογή ρύθμισης ημερήσιου στόχου μέγιστης κατανάλωσης ή και ηχητική ειδοποίηση υπέρβασης ορίου κατανάλωσης.

Είναι επίσης γνωστοί ως οικιακοί ενεργειακοί μετρητές, μετρητές ρεύματος, φορητοί μετρητές ενέργειας. Η εγκατάσταση και χρήση τους είναι ιδιαίτερα απλή και εύκολη και θεωρείτε πλέον, ο πιο έξυπνος τρόπος μέτρησης και παρακολούθησης της κατανάλωσης ενέργειας.

Πως γίνεται η εξοικονόμηση ενέργειας ;

Η επιτυχία μείωσης του κόστους του ηλεκτρικού σας είναι να γίνεται έξυπνος καταναλωτής και να αποκτήσετε τη γνώση πώς γίνεται η κατανάλωση του ρεύματος από τις συσκευές σας. Ο μετρητής ενέργειας είναι το εργαλείο σας για αυτή τη προσπάθεια.

Βάση μιας πρόσφατης έρευνας, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2012 (187 ερωτηθέντες απάντησαν), επετεύχθη μια μέση μείωση στο ηλεκτρικό της τάξης του 9,3% με τη χρήση των μετρητών ενέργειας της efergy, ενώ μερικοί κατάφεραν έως και 25% μείωση στο λογαριασμό τους! Τα αποτελέσματα αυτά ήταν πολύ ψηλότερο από το γενικό μέσο όρο χρήσης τέτοιων μετρητών που ήταν περίπου 8%.

Οι περισσότεροι χρήστες μας τοποθέτησαν το μετρητή μας σε σημείο που να μπορούν να το βλέπουν εύκολα και άμεσα, όπως στο τραπέζι της κουζίνας, στο σαλόνι δίπλα στο καναπέ κ.ά.

Επειδή ο μετρητής είναι σε συνεχή λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να γνωρίζουν άμεσα τις επιπτώσεις στη κατανάλωση ρεύματος από τη χρήση των συσκευών τους, όπως για παράδειγμα όταν λειτουργεί ο φούρνος, το θερμοσίφωνο ή το κλιματιστικό τους. Αυτές λοιπόν οι ενδείξεις του μετρητή πληροφορούν το χρήστη για την στιγμιαία χρήση ενέργειας των συσκευών του βοηθώντας τον παράλληλα να κατανοήσει πως με κάποιες αλλαγές στη χρήση αυτών μπορεί να εξοικονομήσει άμεσα ενέργεια και χρήματα.

Ένας άλλος τρόπος χρήσης του μετρητή είναι να λειτουργεί σαν «ελεγκτής». Ένα μεγάλο ποσό ενέργειας που δαπανάται σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι από άσκοπη χρήση κάποιων συσκευών ή λειτουργίας αυτών από παράβλεψη. Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν τους μετρητές μας ως ένα τρόπο να ελέγχουν αν έχουν ξεχάσει κάποια συσκευή σε λειτουργία ή βρίσκεται σε αναμονή (standby), ή που απλά δεν χρειάζονται πλέον, παρατηρώντας στην οθόνη του μετρητή τη κατανάλωση του ρεύματος την ώρα πριν φύγουν από το σπίτι ή τη δουλειά τους.

Πώς λειτουργεί

Ο μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας efergy είναι πολύ απλός στην εγκατάσταση και χρήση. Ο αισθητήρας μεταδίδει ασύρματα μέσω του ειδικού πομπού (μπαταρίας ή ράγας), τις πληροφορίες σχετικά με την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται, απεικονίζοντας τα δεδομένα στην οθόνη προβολής. Ο μετρητής (οθόνη) μετατρέπει την μετρήσιμη ενέργεια σε κιλοβατώρες, την τυπική μονάδα μέτρησης, που χρεώνει κάθε εταιρία προμήθειας ηλεκτρισμού και χρησιμοποιείται για τη σχετική σας χρέωση. Ο μετρητής απλά σας δείχνει πόσο και πού χρησιμοποιείτε τις χρεωμένες μονάδες που αναγράφονται κάθε φορά στο λογαριασμό σας. Εισάγοντας το κόστος που χρεώνει η εταιρία ηλεκτρισμού ανά kWh, μπορείτε να δείτε τί ποσό δαπανάτε άμεσα από την χρήση των διαφόρων συσκευών σας. Έτσι μπορείτε να κάνετε άμεσες αλλαγές στην καθημερινότητα σας, ώστε να μειώσετε την δαπανούμενη ενέργεια εξοικονομώντας χρήματα, ενώ παράλληλα βοηθάτε και εσείς στη προστασία του περιβάλλοντος.

Εύκολη εγκατάσταση

Χρήση μετρητή με πομπό μπαταρίας

Ο αισθητήρας κουμπώνει γύρω από το καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος του κεντρικού ηλεκτρικού πίνακα του χώρου (καφέ χρώματος). Συνδέστε το καλώδιο του με το πομπό μπαταρίας ( τοποθετείτε εκτός του ηλεκτρολογικού πίνακα ) στην κατάλληλη θύρα υποδοχής. Πατήστε το κουμπί "σύνδεση" ( LINK ) στο πίσω μέρος της μονάδας της οθόνη του μετρητή. Το σύμβολο του σήματος λήψης θα αναβοσβήνει μέχρι να πραγματοποιηθεί η σύνδεση με τον πομπό. Όταν το σήμα γίνει σύμβολο σταθερό στην οθόνη σας και θα εμφανιστεί ένας αριθμός, τότε η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία. Κάντε χρήση της οθόνης του μετρητή elite ή e2 για να μάθετε άμεσα τη κατανάλωση ενέργειας!

Χρήση μετρητή με πομπό Ράγας

Ο αισθητήρας κουμπώνει γύρω από το καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος του κεντρικού ηλεκτρικού πίνακα του χώρου (καφέ χρώματος). Τοποθετήστε το πομπό ράγας εντός του ηλεκτρολογικού πίνακα του χώρου, και τροφοδοτήστε τον με παροχή ρεύματος 220-230V, μέσω μιας ασφάλειας 6Α ή 10Α. Συνδέστε έπειτα το καλώδιο του αισθητήρα με το πομπό ράγας στην κατάλληλη θύρα υποδοχής.

Πατήστε το κουμπί "σύνδεση" ( LINK ) στο πίσω μέρος της μονάδας της οθόνη του μετρητή. Το σύμβολο του σήματος λήψης θα αναβοσβήνει μέχρι να πραγματοποιηθεί η σύνδεση με τον πομπό. Όταν το σήμα γίνει σύμβολο σταθερό στην οθόνη σας και θα εμφανιστεί ένας αριθμός, τότε η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία. Κάντε χρήση της οθόνης του μετρητή elite ή e2 για να μάθετε άμεσα τη κατανάλωση ενέργειας!

Έλεγχος της παραγόμενης θερμαντικής ενέργειας μέσω ελεγκτή αντιστάθμισης

Η σειρά RVP3.. διαθέτει κεντρικούς ελεγκτές θέρμανσης οι οποίοι λειτουργούν με βάση τις καιρικές συνθήκες, προσφέρουν υψηλή αποδοτικότητα στην θέρμανση και όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

  • Ενδείκνυται για κάθε τύπο θέρμανσης σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και εμπορικά κτίρια.

  • Η πλήρης σειρά προϊόντων καλύπτει όλες τις τυποποιημένες εφαρμογές θέρμανσης και ελέγχου ζεστού νερού χρήσης, ενώ συγχρόνως η εγκατάστασή τους είναι εύκολη.

  • Μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας

  • Βελτιστοποίηση της άνεσης στον χώρο

  • Εξαιρετικά εύκολη εγκατάσταση και ρύθμιση.

  • Ταχύτατη απόσβεση μέσω της εξοικονόμησης καυσίμου.

Μειώστε τα λειτουργικά έξοδα θέρμανσης με απλή αντικατάσταση του θερμοστάτη.

Αντικαθιστώντας τον παλιό σας αναλογικό ή ψηφιακό θερμοστάτη με έναν ψηφιακό από την σειρά REV της Siemens, έχετε διπλό όφελος:

  • Αναβαθμίζονται οι συνθήκες άνεσης της κατοικίας σας

  • Μειώνονται τα λειτουργικά έξοδα θέρμανσης.

Το κόστος αυτής της απλής αναβάθμισης αποσβεννύεται σε σύντομο χρονικό διάστημα (2-3 μήνες), καθώς η κατανάλωση πετρελαίου ή φυσικού αερίου μειώνεται από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας.

Η κατοχυρωμένη τεχνολογία "Self-Learning " των θερμοστατών REV, φροντίζει ώστε η θερμοκρασία που επιλέγετε για τον χώρο σας να παραμένει σταθερή, σε αντίθεση με τους μηχανικούς θερμοστάτες σταθερού διαφορικού, οι οποίοι παρουσιάζουν διακυμάνσεις στην θερμοκρασία.

Η σταθεροποίηση της θερμοκρασίας μειώνει κατά σημαντικό ποσοστό την κατανάλωση (για τις ίδιες ώρες χρήσης) ή παρέχει περισσότερες ώρες θέρμανσης με την ίδια κατανάλωση.